KÖKET

Hållbart kök med miljötänk.

Skollunchen är av grundläggande betydelse för elevernas välbefinnande och prestation under skoldagen. 

Långsiktigt arbete i köket

Därför arbetar vi dagligen och långsiktigt för att uppnå vårt mål att alla skall tycka det är trevligt att komma till vår restaurang och äta god och vällagad mat som tillfredsställer alla sinnen.

Vi serverar 350 st portioner per dag på SFG. Vi har elever från förskoleklass till årskurs nio. Förutom dagens rätt serveras dagligen en fräsch och varierad salladsbuffé

Hållbarhet och miljötänk

All fisk är MSC-certifierad.

Vi arbetar kontinuerligt för att minska matsvinnet på skolorna och både personal och elever är delaktiga i detta arbete.

Matråd hålls regelbundet i låg-,mellan- och högstadium.

Vi sopsorterar allt avfall från köket.

Alla rengöringsmedel är valda ur miljösynpunkt.

Mellanmål serveras dagligen och vi använder:

  • Svenska pålägg
  • Fiberhavregryn till gröt
  • Fiberflingor
  • Hembakat bröd

Födoämnesöverkänslighet/Allergi anmäls till skolan. Här hittar du blankett att fylla i.